2011. június 4., szombat

Vándorszombat 6.

Itt van kedves barátnőm; elsős korunk óta ismerjük egymást. Mentünk volna kirándulni ma, de zuhog az eső, így csak egy régebbi kirándulásról pótolom az elmaradt beszámolót. Valójában vándorvasárnap volt, Parma után másnap Vigevanóba vittük anyát. A hatvanezres lakosú város főtere a XV. század végén épült, mindössze két év alatt, abban az évtizedben, amikor Leonardo Da Vinci volt Ludovico il Moro herceg építésze. Nincs rá semmilyen írásos bizonyíték, hogy bármi köze lenne a térhez, a tornyot például egészen biztosan Bramante tervezte, de elképzelhető, hogy a véleményét kikérték az építkezés során.








A városban éppen sörfesztivál volt, valamint egy multimédiás kiállítás Leonardo Utolsó vacsorájáról A tizenharmadik tanú címmel. Találtunk továbbá egy boltot, ahol libából készült finomságokat árusítanak (például libaszalámit!), és kóstolásra is van lehetőség. Ide mindenképpen jövünk még...


a sörfesztivál a hercegi palota fedett kocsibejárójában kapott helyett



a "lóparkolóban" (ahol a vendégek és a herceg szolgálatában álló lovagok hagyhatták lovaikat) fényúton jártunk







2 megjegyzés:

  1. Megint szép helyekre vittél, láttunk, ettünk, ittunk és elfáradtunk! Köszi a kalaúzolást, várjuk a folytatást!

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom! Gyönyörű helyek, gyönyörű képek. Annyira élvezem a kirándulásokat a családoddal!Az a fényút, lenyűgözött.Köszönöm.

    VálaszTörlés