2011. május 2., hétfő

Vándorszombat 4. - első részA hétvégét barátainknál töltöttük, akik Modena mellett vezetnek vendégházat egy fantasztikus helyen. Olyan jól éreztük magunkat, hogy semmi kedvünk nem volt hazajönni. Nem is tudnám visszaadni az ottani hangulatot, ezért inkább képekben mesélek. Rekordhosszúságú bejegyzésre készüljetek...

a bejárat Silvia Brutti képén...


...és a valóságban
A vendégház négy szobája a négy elemről van elnevezve; mi a levegő szobában laktunk.
A pokol kapujára is rábbukkantam...
a nagy ebédlő


a kandalló körül a hagyományos kőkorongok a tigelle készítéséhez (ez a helyi langalló; erről rögtön Dolce Zsuzsa jutott eszembe :)meg is kóstoltuk... (félbevágják és megtöltik)kilátás az ebédlőből


az előtér a vendégkönyvvel


a kis ebédlő...


...és ablakában a nyáj

Nagy kedvencem, az átlátszó dolgozószoba:


Az egykori rendházat az apácák csöndje után most a gazdasszony hangos kacaja tölti be...(épp a Logifa készítette trenderlivel játszunk)

Amit én csörögeszaggatónak véltem...(kép: www.giallozafferano.it)

...az persze egy mezei lóvakaró :D

És mindenkitől elnézést, aki nem tudott kikapcsolódni jó ideje, de tényleg madárcsicsergésre ébredtünk a nagy csend közepén, és napfényben fürdőzve reggeliztünk kényelmesen. A két nap fénypontja ez a reggeli volt, ez töltött fel leginkább.Sétáltunk egyet Montalbanóban (Montalbano di Zocca)
"Vigyázat, macskák!" :)


Antica Locanda La Canonica

8 megjegyzés:

 1. Csodálatos helyeken jártatok!Nagyon szép és érdekes dolgokat láttatok ez valóban egy életre szóló élmény aki ilyen helyre eljut. A kislányod is már elég nagy biztos fog emlékezni rá sokáig. További szép napokat kívánok nektek!

  VálaszTörlés
 2. Nekem sem lett volna kedvem hazajönni... :)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon hangulatos! Rogvest kedvet kap az ember lanya, hogy indujon... :)

  VálaszTörlés
 4. Nagyon szép hely, s mikor megláttam a süteményeket!!! Az a macskafelirat nagyon tetszett!

  VálaszTörlés
 5. Fél királyságomat odaadnám, hogy abból a szép csészéből egy igazi olasz kapucsínót igyak :-P

  VálaszTörlés
 6. Orulok, hogy nektek is tetszettek a kepek, es talan sikerult valamit felcsillantani a hely hangulatabol. Persze igazabol meg sokkal szebb. (Vissza akarok menniiiiii... :)

  VálaszTörlés
 7. Hjajjjjjjj,de gyönyörűűűűűű! Rögtön tudtam,hogy régi rendházban voltatok....Én meg egy régi rendházban dolgozom.:) Valami különbség van.....:)
  Menjetek vissza!!!!Bármikor mehettek,nem?

  VálaszTörlés
 8. Mammka draga, en szivesen dolgoznek is egy regi rendhazban... :) Mondjuk ebben. :) Pont azert vagyom annyira vissza, mert ha nem laknank ket oranyi autoutra, csak mondjuk felre, akkor dolgozhatnek itt... Es persze rogton beleeltem magam. (Azert megyunk majd maskor is, amikor csak lehet...)

  VálaszTörlés