2011. május 31., kedd

Szemes halacska



Mai vacsoránkat duende ihlette a múltkori ropogós keszegével. A piacon a halasnál visszajáró helyett négy pici, úgy 15 centis durbincsot kaptam. Ma előkerültek a fagyóból, megtisztítottam őket, a kicsi megúsztatta mindet egy tál vízben, aztán visszazsákmányoltam a halakat. Irdalás után kis fokhagymapépet kaptak az oldalukra, sót, és paprikás lisztbe forgattam mindet. Míg a serpenyőben sültek-sülögettek, már láttam magam előtt az élvezetes vacsorát: kis saláta, kenyér, bor, gyümölcs...


A kicsi örült a szemes halacskának (mindig ilyet kér a piacon), gyorsan be is csemegézte a halszemeket, aztán elropogtatta a halfarkakat, én meg rendületlenül szálkáztam. Mire jóllakott, ez maradt nekünk:


Köszi, duende, máskor is ezt készítem, ha kétszer akarok vacsorát főzni! :)

6 megjegyzés:

  1. :)) Hm... idáig érzem az isteni sülő fokhagymás hal illatát... :)
    Keszeget rendszeresen fogok venni, mert most már tudom hogy van, imádom. Ez a durbincs is nagyon fini lehet!

    (Apu régen horgászott, és a még élő zsákmányt a kádban tárolta felhasználásig. Órákig bírtuk bámulni az úszkáló halakat... Anyu meg idegrohamokat kapott aputól. :)) )

    VálaszTörlés
  2. Én meg mindig levágom a fejeket?! Hülye vagyok? Az ehető? Mert a halat mindennél jobban szeretjük.

    VálaszTörlés
  3. duende, klassz lehetett a halas kad :), bar anyukadat is megertem... Ti nem jartatok horgaszni apukaddal? Engem egyszer elvittek ismerosok, egy rakas sugerrel jottunk haza, persze a horgot beleakasztottam az ujjamba, de kijott. :) (Egyebkent nalunk csak anya meg en szerettuk a halat, igy eleg ritkan keszult, akkor is leginkabb fagyasztott file, ugyhogy Olaszorszagban kezdtem ismerkedni a halkeszites fogasaival; sokat kell meg tanulnom.)

    Medora, hulye biztosan nem vagy :); gondolom, ez izles/szokas kerdese. Anyosom mindig fejestul suti a halat; az osszes unoka szereti a halszemet. Szerintem egyszer probald ki, hogy nem vagod le a fejet; nyilvan nem a leghusosabb resze, de vannak rajta eheto falatok.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szeretem vagy szeretném a halat, mert már az is olyan drága. Még régen a Balatonon ettünk nagyon finom sülthalat. Az utánozhatatlan ízű! A kislányodnak egészségére!

    VálaszTörlés
  5. Napok óta halról álmodozom, és most tessék!
    :)))
    Hétvégén elhatároztuk, hogy mi is próbálkozunk a keszegsütéssel, de előtte találni kell egy megfelelő embert aki kibelezi és megtisztítja helyettem.
    Az evésben, már nem fogunk segítségér folyamodni, ígérem!
    :D

    VálaszTörlés
  6. De, sokszor elmentünk nyáridőben. Ő horgászott a Balcsin, mi strandoltunk. :)

    VálaszTörlés