2011. március 7., hétfő

Hogyan vegyünk mosogatógépet?

Már látom, hogy Fernando barátunkról előbb-utóbb könyvet kell írnom.

Miután megunta, hogy a nála zajló csütörtök esti vacsorákat követően hajnalig mosogat a társaság után, elhatározta, vesz egy mosogatógépet. Persze használtat, mivel szakértője a használt dolgok adásvételével foglalkozó oldalaknak, pillanatok alatt megtalál rajtuk bármit. Egy hónapja alkudozott egy hölggyel e-mailben, sziklaszilárdan kitartva az első ajánlatánál, onnan egy tapodtat sem mozdulva. Világos volt, hogy fontosabb számára a játék az egészben, mint maga a mosogatógép vagy az anyagi szempontok. Tegnap sor került a végső megmérkőzésre.

Miután újfent megerősítette első es azóta is változatlan ajánlatát, a férjemen volt a sor. E-mailben aláígért Fernando ajánlatának, rögtön kedvezőbb helyzetbe hozva így barátját. Később aztán megérkezett Meglepetés Emma is; vesztére, mert vele meg felhívatták a hölgyet, hogy ajánljon ő is kevesebbet vagy legfeljebb ugyanannyit, mint Fernando. A hölgy a telefonban említette is, hogy már tárgyal egy másik személlyel, aki véletlenül épp ugyanabban a városrészben lakik, mint Emma... Közben a piszok "másik személy" majd' lefordult a székről, olyan jól szórakozott. Mivel garancia nem volt a gépre, így Emma azonnal visszavonta az ajánlatát - újabb pont Fernandónak.

Este hívta a férjemet Fernando, hogy segítsen neki elhozni a mosogatógépet, mert szerencsétlen nő végre megtört. Az alábbiak fogadták őket:
A hölgy nem volt otthon, csak az édesapja, akiről kiderült, hogy ugyanúgy palermói, mint a férjem, és ugyanolyan megszállott Palermo-szurkoló, mint a sógorom, így aztán a férjemék lent vártak a kaputelefonnál, míg véget ért az első félidő, addig nem volt hajlandó lejönni a papa. Rakodás közben Fernando álszentül megjegyezte: "Azért örülök, hogy a kedves lánya végül beadta a derekát." Mire az apa: "Volt több érdeklődő is, de mind csak ennyit akart adni, aztán mondtam a lányomnak, akkor már annak adja oda, aki egy hónapja jár utána."

Hazaérve összeszaladt a ház megcsodálni az új szerzeményt, aztán felmerült, hogy meg kellene hívni a mosogatógépes lányt egyik csütörtök este, van még néhány egyedülálló fiú a csapatban. Aztán elvetették az ötletet, mert mindenki saját néven szerepelt az ügylet során, és még feltűnne a dolog. Pedig, mint férjem rávilágított, ha épp Fernandóval találnának egymásra, még a mosogatógépet is visszakapná...

1 megjegyzés: