2012. április 24., kedd

A fiú, aki nem ehet semmit


Madárcsontú, vékony fiú. Keze is madárként rebben a papíron, amikor rajzol. Hosszú volt az útja idáig a dél-amerikai indiánok földjéről. Inkább csendes, de jó humorú, és táncra is mindig kész. Hétvégente kifesti az arcát és kalapot vesz fel. Bohóccá lényegül, és születésnapi zsúrokon mulattatja a gyerekeket.

Hétfőtől én főzök rá. Szigorú diétája miatt nem lesz egyszerű vállalkozás. Ha van kedvetek játszani velem, segítsetek összeállítani egy napi étrendjét: reggelit, ebédet, uzsonnát, vacsorát. Cserébe egy kis válogatást ajánlok fel olasz gasztrotermékekből (erről kép és részletes lista később érkezik). Ezúttal jó hosszú határidőt hagyok: május 31-én éjfélig érkezhetnek az ötletek.

A tudnivalók:
Az étrendben nem szerepelhet paradicsom, paprika, hagyma, semmilyen csípős adalék, sőt semmilyen fűszer són kívül. Nem fogyaszthat tejet, joghurtot, kávét, teát. Nem ehet rizst, krumplit, tésztát, kenyeret. Semmilyen kekszet, készételt, kész szószokat, pl. pestót. Olajban sütni semmit nem lehet; húst csak főve fogyaszthat, sárgarépát csak nyersen. Tojás, hús (főve), hal, sajt megengedett. Kedvenc zöldsége a brokkoli.

Várom ötleteiteket!

(Frissítés: további részletek a megjegyzések között!)

7 megjegyzés:

  1. Elsőre a paleo jutott eszembe, mert ott a rizs, krumpli, tészta, kenyér eleve nem játszik...itt egy klassz blog: http://pocakpanna.blogspot.com A fel nem sorolt zöldségek, gyümölcsök megengedettek (pl édeskömény, banán, eper, szójatej...) Azt még áruld el, inkább az édeset vagy a sósat szereti?

    VálaszTörlés
  2. Nem lesz könnyű kitalálnod, mert én most hirtelen nem is tudnék mit mondani.Vagy mégis talán egy amit tudnék ajánlani, meggyszósz főtt hússal. Szerintem a meggybefőttet csak egy kis liszttel sűritsd be/mivel látom tejet sem lehet/.

    VálaszTörlés
  3. Hú, ez nem semmi!
    Nekem egyből az jutott az eszembe, mikor még a lányok kicsik voltak és megkezdtük a hozzátáplálást!
    Nekünk akkoriban nagyon jó szolgálatot tett a párolóedény, így mindent abban készítettem el nekik, természetesen fűszer nélkül...
    "szerencsére" sajtot ehet a srác, azzal nagyon sok-minden kiváltható, illetve fokozható!
    Összekapom magam és megírom az ötleteimet, na ez mondjuk már nem ma lesz!
    :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bárcsak tudnék segíteni! Szerencsére nekem még nem kellett ilyen kihívással megküzdeni, a szeretteim mindent megehetnek.De gondolkodom...

      Törlés
  4. Zsuzsa, köszönöm a tippet, pont pocakpanna oldalán nézelődtem én is, meg Napmátkáén, meg duendéén... :)))
    Éva, köszönöm az ötletedet, erre gondoltam én is, csak közben kiderült, a lisztet is kerülni kell. Azért majd megpróbálok valamit kitalálni.
    Mónika, nagyon köszönöm, és kíváncsian várom az ötleteidet!
    Medora, neked is köszönöm. Szerencsére nekünk sem "házon belüli" a probléma, de tényleg nem egyszerű változatos étrendet kiagyalni ilyen megszorításokkal...

    VálaszTörlés
  5. Frissítés: Zsuzsa, köszi a kérdésedet. Inkább a sós vonalon mozogjunk alapvetően, aztán a paleo-sütik segítségével majd orvosoljuk az esetleges édességhiányt. :)
    Rákérdeztem közben néhány további összetevő fogyaszthatóságára. Vajat és tejszínt alkalomadtán használhatok. Lisztet és élesztőt nem. Gombát, csonthéjas gyümölcsöket igen (ez nagy segítség). Levesek jöhetnek :), köles, bulgur, gríz igen. Mustár, balzsamecet nem.
    Kenyérfronton kiderült, hogy száraz kenyérfajták, tehát grissini például vagy pászka, fogyaszthatók.
    A zöldségek közül padlizsánt csak ritkán lehet, a karfiolt nem szereti.
    Így már nekem is sok tekintetben világosabb a kép...
    Várom ötleteiteket, köszönöm az eddigieket!

    VálaszTörlés
  6. Kukoricalisztet vagy zabpehelylisztet ehet a kisfiú?

    Azért kérdezem, mert ha igen, azt használhatod akkor sűrítésre, a búzaliszt helyett. Nézelődöm én is neked, aztán jövök a tippekkel. :)

    VálaszTörlés