2014. március 12., szerda

Ismerkedős blogger-játék

HunMoiselle-től kaptam meghívást erre a játékra, ezúton is nagyon szépen köszönöm neki!

A szabályok:

Linkeld be azt az embert a blogodba, aki kiszemelt. Ossz meg magadról 7 dolgot, akár különlegeset, akár hétköznapit. Keress 7 embert, nevezd meg és linkeld be őket a blogodba. Végezetül értesítsd őket a blogjukon, hogy meghívtad őket a játékra.


Bevallom, nem volt könnyű találnom hét olyan dolgot, amiről még nem meséltem, és egyben feltételezhetem, hogy mást is érdekel rajtam kívül. Hosszas fejtörés után ez lett az én hetes listám:

1. Kapcsolódva az előző bejegyzésemhez most megosztom veletek, hogy mindkét lányomat kórházban szültem ugyan, de szabadon választott testhelyzetben, ami az én esetemben azt jelentette, hogy mindvégig függőleges testhelyzetben voltam. A gravitáció rengeteget segít; én ennek tulajdonítom, hogy mindkét szülésem gyors és szép élmény volt.

2. Viszonylag új és nagy szerelmem a permakultúra, sokat olvasok erről a témáról; férjemmel nagy vágyunk egy erdőkert létrehozása. Persze csak a szaúd-arábiai kaland után...

3. Gimiben nagyon szorgalmasan tanultam a kémiát, mert nem értettem, és igyekeztem kőkemény tanulással pótolni azt, hogy nem láttam át a rendszerét. Eddigi életem során egyetlen egyszer vettem hasznát a kémiaóráknak, de akkor nagyon. Tanárnőnk ugyanis egy képlettel segített bevésni, mit mivel osszunk-szorozzunk, hogy a keresett adat értékét kapjuk meg, és ne valami egészen másét. Ezzel a képlettel számoltam ki, testsúlyának hány százalékát vesztette el pár naposan első lányunk, amikor sem az orvos, sem a férjem nem boldogult a zsebszámológéppel. Tanárnőmnek köszönhetem, hogy így felvették a lányunkat az újszülöttosztályra, holott addig haza akartak minket küldeni.

4. Amikor a férjemmel legelőször randiztunk, rögtön az első beszédtémák között felmerült, melyikünk hogyan képzeli el az életét. Én elmondtam, hogy sok helyet szeretnék még megismerni, ezért arra vágyom legjobban, hogy 2-3 évente új országba költözzem. Ez pontosan ilyen időközökkel be is jött... Mostanában azt kívánom, legyen egy hely, ahonnan már csak utazni járok majd el.

5. A bakancslistámon az alábbi fesztiválok és rendezvények szerepelnek többek között:
- a májusi cigány zarándoklat Saintes-Maries-de-la-Mer-ben
- a mohácsi busójárás
- a mamoiadai mamutones-felvonulás Szardínián
- Szabó Gyuri bácsi gyógynövénytúrája
- a la notte della taranta nevű táncfesztivál Dél-Olaszországban, Salentóban  

6. Sosem akartam a gyerekeimnek kettős keresztnevet adni, de amikor megszületett az első lányunk, úgy éreztem, kell neki egy magyar név is a Sara mellé. Így történt, hogy ma van egy kis tavasztündérünk-fűzfatündérkénk (Villő) és egy gyors lábú kis tündér Idánk (Illangó).

7. Tényleg nem tudom, mit írhatnék még magamról; mi lenne, ha meghagynám ezt az utolsó pontot arra az esetre, ha netán valaki szívesen kérdezne valamit?

S akiket meghívnék erre a játékra, remélve, hogy van kedvük mesélni magukról:
csutkailda
Holdgyöngy
Medora
Zsuzsa a Dolce far niente-ről
erdőkóstoló
Hendimédi
baratella Göcsejből

Én pedig hamarosan elmesélem, mivel voltam elfoglalva mostanában...


4 megjegyzés:

  1. Jó volt még többet megtudni rólad. Kíváncsian várom következő jelentkezésedet!

    VálaszTörlés
  2. Szia! Nagyon köszönöm, hogy rám gondoltál, és örömmel olvastam rólad! Mostanában sajnos nagyon elhanyagoltam a blogomat, nem volt rá időm. De remélem, hamarosan újraindítom, és akkor mindenképp mesélek majd magamról...

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen, hogy gondoltál rám! Ha nem is rögtön, de fogok válaszolni, csak úgy érzem, kissé el kell gondolkodnom még ezen a dolgon. Egy vicces postot sokkal könnyebb összehozni.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm, h gondoltàl ràm, jövö héten megírom a listàmat,ppp

    VálaszTörlés