2020. szeptember 4., péntek

 Március óta online tanítás van nálunk. Nem lehet tudni egyelőre, mikor járhatnak majd újra iskolába a gyerekek. Addig is a tanárok élőben tartják a tanórákat a neten Google Meet-en - nem irigylem őket érte, nincs könnyű dolguk, és akkor még enyhén fogalmaztam. 

 A tanév elején (idén augusztus 25-én kezdődött a suli) hazaadták a felszerelést. Be kellett jelentkezni a megadott időpontok valamelyikére, hogy minél kevesebb szülő legyen egyszerre jelen az iskolában a tankönyvek átvételénél. Mivel a múltkor jót nosztalgiáztunk a férjemmel a blogra régebben feltöltött fotókon, megörökítem, hogyan festett a lányok tanfelszerelése.

 A tanszerek egy részét nekünk kellett beszereznünk, ehhez kaptunk egy teljesen eszement listát, amin olyanok szerepeltek, hogy 36 db toll egy hatodikosnak egy tanévre, meg hasonló hülyeségek. Az eddigi évek tapasztalatai alapján (év végén zsákszámra hordják haza a gyerekek a használatlan írószereket) önkényesen lefaragtam a listából az ésszerűtlen túlzásokat, illetve a dolgok jó része megvolt itthon tavalyról meg azelőttről, így viszonylag minimális mennyiségű írószert kellett megrendelnünk a papírboltból (továbbra sem járunk üzletekbe, online rendelünk mindent). Úgyis itthonról tanulnak; a kutya sem fogja látni, hány tollat vettünk.

 Az első osztályosnak a suli egy nagy kék szatyrot (big blue bag) küldött haza, benne a következőkkel:


   Kis és nagy klasszikus írótábla, továbbá egy közepes méretű fehér tábla, amire filccel írhatnak, hozzá törlő; matekkönyv és írásfüzet, egy mappa vonalas lapokkal, amibe az írásaikat gyűjthetik, egy lila mappa könyvtári könyvekkel (füzetnyi kis könyveket kell elképzelni, elsősöknek valókat), kinyomtatott lapok mondókákkal és betűkapcsolatokkal, egy doboz grafitceruza, összetekert kartonlap, amit majd rajzórán fognak használni, benne 2 csomag levegőn keményedő gyurma és 2 filctoll, meg egy rózsaszín szütyő (pink bag), ami kis kezekbe illő rövid ceruzákat, krétát, játékpénzt és egy sablont rejt, amivel síkidomokat tudnak majd rajzolni.  

 A hatodikos csomagjában ez lapult:


Matekkönyvek, spanyol nyelvkönyv és munkafüzet, füzetek, amire a tanár ráírta a gyerek nevét és mosolygó arcocskát rajzolt rá, egy oltári klassz spirálfüzet zsebekkel, illetve egy iskolai póló az egyes házak jelével. A spirálfüzetről itt egy közelebbi fotó, mert imádom:


Emellett mindkét gyerek kapott a sulitól ingyenes hozzáférést egy rakás alkalmazáshoz: a kisebbik az Epic-en olvashat könyveket és hallgathat hangoskönyveket (múlt évben a Caribu-t is használták), a nagyobbiknak ugyanerre a Sora nevű alkalmazás áll rendelkezésére. Van még ConnectEd matekos oldal, gépírás gyakorlásához alkalmazás, a házi feltöltésére szolgáló Seesaw nevű felület, és ezek csak azok, amikről tudok, mert a felsős dolgokat már nem mindig követem.  

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése