Idén először csináltam bodzaszörpöt, mert anya minden évben készít, és abból vételezünk mi is. Most viszont, hogy naponta átvágok a kedvenc parkomon, ami épp tele van bodzával, megszületett az elhatározás, hogy ezúttal saját készletet teszek el télre. Barna cukorral készült, a cukorszirupból muszáj voltam kivenni egy apró tálkányit, annyira isteni volt; nem lehetett nem belemártani pár szem epret. A kicsi segített az üvegbe tuszkolni a virágokat (sebaj, utána összesepertük a földről a virágszőnyeget). Holnap már le is szűrhetem. Imádom a bodzát, minden formájában!
2012. május 20., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
jól látom? szűk nyakú üvegbe történő tuszkolás volt?
VálaszTörléshogy szeded ki szűr-et után??
Szinte érzem az illatát! :)
VálaszTörlésKatalin: igen, úgy adódott, hogy nem volt ilyen nagy méretű edényem, amiben ázhatott volna két napot a bodza, és ezeket találtam a lenti üvegtárolóban. Kiszedni úgy tervezem, hogy fejjel lefelé fordítva majd kipiszkálom belőle :D, az is jó játék lesz, de szerintem megoldható.
VálaszTörlésDuende: imádom a bodzaillatot :), minden keverésnél szagolgatom egy sort...
Az 1. kép tisztára olyan, mint a stracciatella...az is bodza? Idén nem tudtam bodzát szedni, pedig jaj, de szeretem...:-)
TörlésAz első képen a barna cukorból készült karamelles szirup kavarog; a spirálminta miatt tettem fel, nekem az tetszik rajta... :)
TörlésJók a fotód, idehoztad hozzám!
VálaszTörlés