Nem tudom, mondtam-e már, hogy a világ legfinomabb cukrászkészítményei Szicíliában kaphatók (dehogynem tudom). Most Palermo leghíresebb cukrászdáját mutatnám be.
Salvatore Cappello nemzetközi hírű cukrász. Leghíresebb és legnépszerűbb kreációja a setteveli névre hallgató, életre szóló függőséget okozó torta, amit városszerte több cukrászda próbál lemásolni. Létezik már fagylalt-változata is ennek a hétrétegű tortának (hétrét-torta). Gyengébb idegzetűeknek és csokifüggőknek szólok: sokkoló képek következnek!
És van még:
marcipángyümölcs
cigaretta (ricottás ostyarúd) és rumos baba
mandulás és pisztáciás ropogósok és mogyorós csoki
dinnyezselé
és mennyi minden más...
További képek a honlapon: http://www.pasticceriacappello.it. A következő bejegyzésben terveim szerint lefordítom nektek Cappello mester egy pisztáciás tortareceptjét.
"Nem szeretem" az ilyen beszámolókat, imádom a cukrászsüteményeket, s ez merénylet az ember ellen. Irigyellek benneteket a kóstolókért...AZ a torta, amit a kislányod néz, jaj nekem!
VálaszTörlésNa az ilyen csodás, igazi cukrászdák hiányoznak nálunk itthon nagyon. Ha jobban szeretném a sütiket, meg sütni is, már rég nyitottam volna egy házi ízeket kínáló, IGAZI cukrászdát.
VálaszTörlésAnnyira szeretem az ilyen írásaidat (is). Folyamatosan bennem van az itáliai kalandvágy, de ilyenkor elementáris erővel feltör belőlem: most azonnal oda akarok menni! A legjobb kép az, amikor a kislányod elvarázsolva bűvöli a tortát :-) Duende, nálunk is vannak jó cukrászdák, én a Szamost és a Vári cukrászdát nagyon szeretem. Csak sajnos nálunk nincs akkor a kultúrája a kávézásnak, sütizésnek....mint pl Olaszországban. Persze az is igaz, hogy az olasz ételek, desszertek zsenialitásához nem fér kétség :-P
VálaszTörlésMegint irigylésre méltó helyre kerültél! Csak nyelek nagyokat.
VálaszTörlésJaj ez tényleg sokkoló!Nem bánnám ha ide zárnának be , még ha csak egy napra is.
VálaszTörlésMinden szemet és gyomrot kényeztető , édes Élet!