2011. augusztus 30., kedd

Nyárbúcsúztató játék


Lesz még mesélnivalóm Szicíliáról, szép lassan majd csak utolérem magam. Addig is egy pici vigasz, amiért ennek a nyárnak is vége (de jön az ősz, meg a tél, meg a tavasz, és aztán megint nyár!). Aprócska válogatás szicíliai ízekből, illatokból:

- kevéske napon aszalt paradicsom
- gyógyteának való szárított kaktuszvirág
- egy fahéjrúd
- édesköménymag
- reginelle és treccine kekszek

Remélem, bírni fogják az utat. Aki játszani szeretne, hagyjon egy hozzászólást ennél a bejegyzésnél. Írhattok mondjuk arról is, hol nyaraltatok, vagy hol szerettetek volna nyaralni, de ez nem feltétele a játéknak. A határidő szeptember 10-én éjfélkor jár le.

12 megjegyzés:

  1. na, akkor kezdem a sort... nem bánom, hogy vége a nyárnak (egyrészt, mert mi mindig tavasszal meg ősszel nyaralunk, másrészt mert hűvösebbidő-párti vagyok...) Van egy kedves kis gyermekbarát szállodánk (baromi jó árakkal) Zalakaroson, meg egy másik Hévízen... néhány nap wellness sosem árt... aztán, ha itt a tél, feltöltődve (emlékekkel meg energiával) üldögélünk a meleg szobában és kortyolgatjuk a teát...(amíg a gyermek meg nem éhezik, mert akkor aztán pattanni kell, de azonnal...)


    ui.: nagyon izgis cuccokat hoztál, töröm a fejem, mi mindent tudnék velük kezdeni... :)

    VálaszTörlés
  2. Játszanék én is ha lehetne:-) az ősz nagyon szeretem, így nem zavar ha vége a nyárnak. a kandallóba az első adag fa tegnap megérkezett és ha érzem a fa illatát...hmm.
    Idén otthon nyaraltunk az új házunkban. Talán indoklás sem szükséges. a fő ok hogy nem akartunk sehová menni. Erdő, lovak, tehenek, virágzó mező, csend. Minden volt amire vágytunk. Naponta ajándékként éljük meg. Hmm, ha nyerhetnék...csábító érdekességek.
    puszillak.

    VálaszTörlés
  3. Írtam megjegyzést, és eltűnt :-( Helsinkiben voltam, és nagyon jó volt :-)

    VálaszTörlés
  4. Izekbe zart napfeny! Jovok en is :)
    Nalunk iden a nyar elmaradt. Na jo, 3-szor, talan negyszer is itt jart egy-egy napra. :)

    VálaszTörlés
  5. Mennyi finomság...:)
    Mi itthon nyaraltunk, munkával ünnepelve a nyarat. Most pedig örülök a közelgő ősznek.

    VálaszTörlés
  6. Szeretnék én is játszani, ezekért a finomságokért. Hogy hol szerettem volna nyaralni? Görögországban, mindig oda vágyom. De szívesen töltöttem volna egy hetet Libanonban is. És hogy hol voltam? Itthon a kis és nagy családommal, kertészkedtem, gyerekeztem. Vagy a gyerek felnőttezett? Fürödtünk a Balatonban, tavakban, sétáltunk, főztünk és alkottunk. Itt az ősz és újra iskolás leszek. :D

    VálaszTörlés
  7. Hmm... a napfény ízei :)
    Nekünk szép nyarunk volt. Horvátországban nyaraltunk egy hetet, gyönyörű volt és pihentető, mint mindig. Aztán hétvégeken jöttünk-mentünk az országban, barátokkal találkoztunk Orfűn, Neszmélyben, szóval ilyesmi :)

    VálaszTörlés
  8. Mi a házunkat szépítgettük, a kerttel ismerkedtünk, ami nyaralás lett volna elvitte a hideg. (Július végi nagyon hideg napok Kapolcson, amire egy évig vártam, otthagytuk.) Viszont az ősz a kedvenc évszakom, a fényei, a színei, már kaptam a múlt hét végén egy kis ízelítőt: a fényekből, az árnyékokból, van amit sikerült lencsevégre is kapnom.

    VálaszTörlés
  9. Palermó a szívem csücske, de idén Milánó volt az úticél. Itthon egy kis fürdőzés a Balatonban és barátnős főzőcskézések jelentették a pihenést.
    Jövőre Törökország a cél, vagy Palermó...:)

    VálaszTörlés
  10. A szívem csücske Zakintosz a gyönyörű fehér homokos tengerpartjával... Nem tudom mikor jutunk el oda. De örömmel olvasom a mások élményeit és kimondottan szeretem a Te képes beszámolóidat. Vannak páran, akik eljuthatnak olyan helyekre, ahová mi csak ácsingózunk és annyira kedvesek, hogy képben és szóban bemutatják nekünk a látnivalókat. Köszönjük nektek!

    VálaszTörlés
  11. Játszanék én is.Mi is itthon nyaraltunk mivel most született meg a kis unokám és élveztem hogy vele lehetek.A nyaralni pedig majd jövőre.

    VálaszTörlés
  12. Szia Laura!

    Szeretnék játszani én is, annál is inkább mert az előző játékodról lemaradtam.

    Mi az idén a Plitvicei tavakat néztük meg (mindenkinek ajánlom, egy igazi kis paradicsom) aztán kicsit tovább utazva Makarszkán kötöttünk ki. Nagyon szuper volt, haza sem akartam jönni.

    Minden jót nektek!

    VálaszTörlés