2011. augusztus 15., hétfő

Fotók és fagyik

Valaha a Piazza Marinán dolgoztam, ahová hétvégente is gyakran visszatértem a régiségpiacra. Itt lehet a leginspirálóbb régi fotókhoz jutni; rengeteg palermói képhez, de Olaszország más részeiről is sok fényképet találni. Vasárnap első utunk ide vezetett. Hihetetlen volt az óvárost viszontlátni; szinte könnyekig meghatódtam, annyira jó volt újra látni az utcákat, amiket naponta róttam munkába menet. (Egy ideig az óváros szívében laktam, a katedrálistól két lépésnyire.) Fiatal lánykorom legszebb évei újra kézzel fogható közelségbe kerültek.




a fehér (valójában világoskék) palotában dolgoztam egykor



kaktuszfüge-szezon van

goromékat éppen sikerült még elcsípnünk másfél napra, mielőtt hazautaztak volna. A munkájuk őket is északra köti. Azért két családi ebéd meg egy nagy közös fagyizás még belefért. Szicíliában a fagyit briósba töltve is lehet fogyasztani; ezt másfelé nem készítik, csak ha szicíliai származású a fagyizó tulajdonosa. Én jó két évig meg sem kóstoltam; a hideg futkosott a hátamon a gondolattól, hogy a fagyitól elázott brióst eszegessem. Aztán megkóstoltam, és ma már ez az igazi fagyi a számomra. A nagycsalád a Recupero fagyizóra esküszik, mindig oda megyünk. (A következő bejegyzésben komoly cukrászati bemutató következik!)









2 megjegyzés:

  1. Neked nosztalgia nekem csodálkozás, hogy milyen szép hely! Ahol portékák voltak kipakolva tudtam volna válogatni biztos, szeretem az ilyen vásáros jellegű dolgokat! A kislányod ahogy látom most már megbarátkozott feloldódott egy kicsit. Olyan jó volt nézni ahogy ette azt a nagy adag fagyit!

    VálaszTörlés
  2. Ezek régiségek, nem kacatok, mint nálunk. Ezen a fagyin én is meglepődtem, de nagyon jól mutat!

    VálaszTörlés